Een Villa kopen aan de Costa Blanca

 

De Costa Blanca aan de noordelijke kant is een gebied vol met sinaasappelbomen en majestueuze bergen. De zandstranden zijn uitgerekt, prachtig en rustig. Van boven naar beneden kom je de plaatsen Gandia, Olivia, Pego, Ondara, Jativa, Els Poblets en Denia tegen. Het kasteel in Jativa is zeker een bezichtiging waard. Juist in Denia hebben velen mensen voor u, een mooie villa gekocht. Villa’s met prachtige uitzichten op de middellandse zee, bergen en al het mooie groen. De meeste woningen hebben een eigen zwembad en soms zelfs een gastenverblijf.

Vanuit de nieuwe jachthaven in Denia vertrekt uit de haven de veerboot naar Ibiza en Mallorca. Onder Denia verandert de kust in ruige baaien en rotsachtige stranden wat daarna weer overgaat in mooie lange zandstranden. In Javea en Moraira hebben ook vele mensen een mooie villa aangeschaft, zeker vanwege de mooi stranden met fijn zand. Een van de beroemdste toeristische plaatsen is Calpe.

Een belangrijke bron van inkomsten voor Altea is het toerisme, dat sinds de jaren 50 is gegroeid als gevolg van het mediterrane klimaat, stranden en het karakteristieke stadscentrum. Namelijk witgekalkte huizen en kronkelende straatjes

De kust ten zuiden van Calpe zou een microklimaat hebben waardoor de winters duidelijk warmer zijn dan ten Noorden van Calpe. Dat maakt Altea en de hele omgeving, inclusief buurtstadje Alfáz del Pi zeer aantrekkelijk voor overwinteraars uit onder andere Nederland, Engeland, Scandinavië en Duitsland.

Lest but not least hebben we aan de meest zuidelijke kant van het noorden van de Costa Blanca natuurlijk nog Benidorm. Benidorm is een badplaats aan de Spaanse kust, ligt op 41 kilometer van Alicante en telt ongeveer 70.000 inwoners.

 

Refnr.: xj-c936
Prijs: € 300.000
Plaats: Javea
Type: Villa
Slaapkamers: 3

Refnr.: xj-c830
Prijs: € 285.000
Plaats: Javea
Type: Villa
Slaapkamers: 3

Refnr.: xpg01974
Prijs: € 169.000
Plaats: Orba Vallei
Type: Villa
Slaapkamers: 2

Refnr.: xpg00099
Prijs: € 950.000
Plaats: Orba Vallei
Type: Villa
Slaapkamers: 3

Refnr.: cld-1749
Prijs: € 229.000
Plaats: Orihuela Cost
Type: Villa
Slaapkamers: 2

Refnr.: cld-1754
Prijs: € 89.950
Gereserveerd
Plaats: La Marina
Type: Villa
Slaapkamers: 2

Refnr.: dphv-4533
Prijs: € 299.000
Plaats: Denia
Type: Villa
Slaapkamers: 3

Refnr.: xib4703
Prijs: € 995.000
Plaats: Javea
Type: Villa
Slaapkamers: 5

Refnr.: xvp06595
Prijs: € 695.000
Plaats: Javea
Type: Villa
Slaapkamers: 5

Laatste nieuws


Verborgen gebreken
Onder verborgen gebreken worden verstaan de gebreken die zijn ontstaan voordat de woning is verkregen, maar die pas zichtbaar worden of waarvan pas kennis wordt genomen na de koop van het onroerend goed.

vrijdag, 13 januari, 2017
lees meer

Feliz Navidad
In Nederland vieren we kerst steeds commercieler. Het religieuze karakter ontbreekt vaak en al in oktober of november zijn de huizen en straten verlicht. Spanjaarden vieren kerstmis op een hele andere manier.

vrijdag, 16 december, 2016
lees meer

Belastingvrijstelling 65 plus
Er wordt gegarandeerd dat de ouderen een uitgebreid zorgsysteem krijgen, welke het welzijn moet bevorderen en verbeteren. Dit volgt uit de Spaanse grondwet en de regelgeving die is ontwikkeld met het oog op de bescherming van ouderen.

woensdag, 14 december, 2016
lees meer

Extra reden
De vermogensrendements-heffing gaat veranderen. Extra reden om te investeren in stenen en te verhuren.

vrijdag, 9 december, 2016
lees meer