Tweede woning aan de Costa Blanca

 

Het is nu de tijd om een tweede woning aan de Costa Blanca te kopen! Je eerste gedachte is dat het bij een financiële crisis niet past om een tweede huis te kopen in een zonnig en warm buitenland. Het tegendeel is waar. De financiële crisis biedt, omdat de huizenprijzen de afgelopen twee jaar een flinke correctie hebben ondergaan, juist weer mogelijkheden om op relatief een laag prijsniveau in te stappen.

Investeren in onroerend goed


Tot aan de economische crisis was het voor een particulier, maar ook voor beleggers zeer aantrekkelijk om te investeren in onroerend goed. Dit kwam enerzijds door de jaarlijkse prijsstijgingen van 10% en anderzijds door de verhuurmogelijkheden die wij u bieden.
Dat gold ook voor de prijzen voor bouwgrond, Die waren sinds 1994 tot de economische crisis verdubbeld (in de populaire toeristengebieden zelfs meer dan verdubbeld). Tot de economische crisis zijn er gemiddeld 100.000 huizen per jaar verkocht aan buitenlanders. Naar nationaliteit zijn de Engelsen de grootste groep kopers, gevolgd door Duitsers, Nederlanders, Scandinaviërs, Belgen en Fransen. Nu zichtbaar wordt dat het economisch herstel vooral in het noordelijk gedeelte van Europa niet alleen is ingezet, maar naar zich laat aanzien ook doorzet, zal de vraag naar vakantiewoningen en woningen als belegging weer toenemen.

Omdat veel populaire kustplaatsen al behoorlijk zijn volgebouwd, is te verwachten dat er een verschuiving van bouwactiviteiten zal plaatsvinden naar waar nog wel ruimte is om te bouwen, namelijk het binnenland en de provincies Murcia en Almeria. Wellicht mogen wij u nader adviseren over de mogelijkheden van beleggen in onroerend goed in Spanje.

 

Refnr.: cld-1744
Prijs: € 75.000
Plaats: La Marina
Type: Appartement
Slaapkamers: 2

Refnr.: xj-c936
Prijs: € 300.000
Plaats: Javea
Type: Villa
Slaapkamers: 3

Refnr.: xj-c830
Prijs: € 285.000
Plaats: Javea
Type: Villa
Slaapkamers: 3

Refnr.: xpg01974
Prijs: € 169.000
Plaats: Orba Vallei
Type: Villa
Slaapkamers: 2

Refnr.: xpg00099
Prijs: € 950.000
Plaats: Orba Vallei
Type: Villa
Slaapkamers: 3

Refnr.: cld-1749
Prijs: € 229.000
Plaats: Orihuela Cost
Type: Villa
Slaapkamers: 2

Refnr.: cld-1604
Prijs: € 110.000
Plaats: La Marina
Type: Half vrijstaande w
Slaapkamers: 4

Refnr.: cld-1754
Prijs: € 89.950
Gereserveerd
Plaats: La Marina
Type: Villa
Slaapkamers: 2

Refnr.: dphv-4533
Prijs: € 299.000
Plaats: Denia
Type: Villa
Slaapkamers: 3

Laatste nieuws


Verborgen gebreken
Onder verborgen gebreken worden verstaan de gebreken die zijn ontstaan voordat de woning is verkregen, maar die pas zichtbaar worden of waarvan pas kennis wordt genomen na de koop van het onroerend goed.

vrijdag, 13 januari, 2017
lees meer

Feliz Navidad
In Nederland vieren we kerst steeds commercieler. Het religieuze karakter ontbreekt vaak en al in oktober of november zijn de huizen en straten verlicht. Spanjaarden vieren kerstmis op een hele andere manier.

vrijdag, 16 december, 2016
lees meer

Belastingvrijstelling 65 plus
Er wordt gegarandeerd dat de ouderen een uitgebreid zorgsysteem krijgen, welke het welzijn moet bevorderen en verbeteren. Dit volgt uit de Spaanse grondwet en de regelgeving die is ontwikkeld met het oog op de bescherming van ouderen.

woensdag, 14 december, 2016
lees meer

Extra reden
De vermogensrendements-heffing gaat veranderen. Extra reden om te investeren in stenen en te verhuren.

vrijdag, 9 december, 2016
lees meer