Hypotheek

 

 

     

Een 2e hypotheek, kan dat?
Het is goed mogelijk een hypotheek te verkrijgen op uw 2e woning in Spanje. Mocht u hier meer informatie over willen, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Na al onze ervaringen kunnen wij u goed op weg helpen.

Constructies
Er bestaan diverse constructies welke toepasbaar zijn voor een hypotheek op zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Wij zullen op deze pagina regelmatig met nieuwe informatie komen over de financieringen van een woning aan de Costa Blanca

Financieren in Spanje?
Nederlandse banken nemen over het algemeen geen hypotheek op huizen in het buitenland. Dat betekent niet dat het financieren van uw bezit in Spanje een probleem is.

Spaanse banken zijn graag bereid om ook NIET-residenten te helpen met het verwezenlijken van de spaanse droom. U hoeft dus niet in Spanje te wonen om er voor een hypotheek in aanmerking te komen.

Gestor
Een zogenaamde Gestor zal voor u het Spaanse fiscale nummer aanvragen en uw overige belangen behartigen. Denk hierbij aan lokale belastingafdrachten, de post en andere lopende zaken. Hieraan zijn wel wat (geringe) kosten verbonden maar u heeft er verder geen omkijken naar

 

Wat kan Spanje Makelaars u bieden?

 • Financiering tot 70% van de taxatiewaarde van het onroerend goed*
 • Volledige begeleiding van uw aanvraag in het Nederlands.
 • Een prima rente, vergelijkbaar met die van de Nederlandse banken.
 • Een snelle afhandeling.

* Heeft u al een huis, ook daarop is financiering mogelijk!
 

Klik hier voor onze Hypotheekcalculator


Hoe gaat het in zijn werk?

 • U neemt contact op met ons.
 • Wij maken voor u een afspraak in Torrevieja of Guardamar met een Spaanse bank.
 • Eenmaal in Spanje vraagt u direct een Spaans fiscaal nummer aan.
 • Na het gesprek met de bank wordt het onroerendgoed getaxeerd.
 • De notaris zorgt voor de officiele afhandeling.


Wat dient u verder te overleggen?

 • Paspoort(en)
 • Zoveel mogelijk bewijs van inkomen (loonstrookjes over de laatste drie maanden, balans, etc.)
 • Fiscale afdrachten.

Laatste nieuws


Leuke weetjes
Spanje is een erg variërend land in klimaat, landschap, taal, cultuur en eetgewoontes. Een vakantie in Spanje biedt dus ook veel mogelijkheden.

vrijdag, 20 januari, 2017
lees meer

Verborgen gebreken
Onder verborgen gebreken worden verstaan de gebreken die zijn ontstaan voordat de woning is verkregen, maar die pas zichtbaar worden of waarvan pas kennis wordt genomen na de koop van het onroerend goed.

vrijdag, 13 januari, 2017
lees meer

Feliz Navidad
In Nederland vieren we kerst steeds commercieler. Het religieuze karakter ontbreekt vaak en al in oktober of november zijn de huizen en straten verlicht. Spanjaarden vieren kerstmis op een hele andere manier.

vrijdag, 16 december, 2016
lees meer

Belastingvrijstelling 65 plus
Er wordt gegarandeerd dat de ouderen een uitgebreid zorgsysteem krijgen, welke het welzijn moet bevorderen en verbeteren. Dit volgt uit de Spaanse grondwet en de regelgeving die is ontwikkeld met het oog op de bescherming van ouderen.

woensdag, 14 december, 2016
lees meer