Golfen in Spanje

     

golfen aan de Costa Blanca


Huis aan de golfbaan

 

Golfen is zéér oud, de exacte oorsprong ervan blijft onduidelijk. Sommigen beweren dat golf is uitgevonden door de Romeinen in de eerste eeuw na Christus. Zij speelden ‘Paganica’, dit werd gespeeld met een gebogen stick en een lederen bal gevuld met veren. Anderen wijzen het ontstaan van golf toe aan de Lage Landen. Het Nederlandse woord ‘Kolven’, het Franse en Belgische ‘Chole’ en ‘Jeu de Mail’ en het Engelse ‘Cambuca’. De eerste traceerbare gegevens over golf voeren echter wel degelijk terug naar Nederland, naar Loenen aan de Vecht. Steven van Hengel beschrijft in zijn boek Early Golf dat in 1297 bij het Kasteel Kronenburg Colf of Kolf werd gespeeld. In Naarden herinnert het straatje Kolfbaan en in Leiden de Kolfmakerssteeg nog aan die tijd. Niettemin, de meest geaccepteerde theorie van de geschiedenis van het golfspel is dat golf zich ontwikkelde in Schotland rond 1100 A.D. Schotse schaapherders sloegen stenen in konijnenholen, op de plek waar de bekende St. Andrews Golf Club nu gevestigd is.

Golfen heeft zich van een simpel boerenspel ontwikkeld tot één van de grootste sportindustrie van de wereld. Heel veel mensen storten zich in de golfsport en golfbanen springen als paddenstoelen uit de grond, waarbij miljarden Euro’s in omgaan.

In Nederland is golf veruit de snelst groeiende sport. In 2005 telde golf na voetbal, tennis en gymnastiek de meest geregistreerde beoefenaren: bijna 250.000. In 2006 zijn het er al 275.000 (65 procent mannen). In 1986 waren er nog maar 30.000 golfers in Nederland. De golfsport heeft in de periode 2001/2006 het hoogste groeipercentage (9,1 procent) van alle sporten.

Spanje is een heerlijk land voor golfliefhebbers, zeker aan de Costa Blanca zijn talrijke golf courses te vinden.

Voor ons aanbod van koopwoningen op de golf

Laatste nieuws


Leuke weetjes
Spanje is een erg variërend land in klimaat, landschap, taal, cultuur en eetgewoontes. Een vakantie in Spanje biedt dus ook veel mogelijkheden.

vrijdag, 20 januari, 2017
lees meer

Verborgen gebreken
Onder verborgen gebreken worden verstaan de gebreken die zijn ontstaan voordat de woning is verkregen, maar die pas zichtbaar worden of waarvan pas kennis wordt genomen na de koop van het onroerend goed.

vrijdag, 13 januari, 2017
lees meer

Feliz Navidad
In Nederland vieren we kerst steeds commercieler. Het religieuze karakter ontbreekt vaak en al in oktober of november zijn de huizen en straten verlicht. Spanjaarden vieren kerstmis op een hele andere manier.

vrijdag, 16 december, 2016
lees meer

Belastingvrijstelling 65 plus
Er wordt gegarandeerd dat de ouderen een uitgebreid zorgsysteem krijgen, welke het welzijn moet bevorderen en verbeteren. Dit volgt uit de Spaanse grondwet en de regelgeving die is ontwikkeld met het oog op de bescherming van ouderen.

woensdag, 14 december, 2016
lees meer