Spaanse optochten

 

De Costa Blanca is rijk aan folklore, feesten en tradities. De festiviteiten van Moren en Christenen zijn de meest populaire feesten van de streek. De feesten van de Moren en de Christenen leiden ons terug naar de middeleeuwen, en naar de verovering van de streken door de Christenen. Alcoy is de eerste stad waar men deze feesten viert, en is tevens een belangrijk trefpunt. De hele zomer door gaan deze feesten langs de Costa Blanca, waarbij elke week wel één of meerdere dorpen of steden helemaal in het teken staan van feest, optochten, vuurwerk en diverse andere schitterende activiteiten. Elke plaats heeft één week feest, waarna het volgende dorp weer op z’n kop gezet wordt.Behalve de Moren en de Christenen, zijn ook de Hogueras van Alicante zeer belangrijk. Het gehele jaar werken de kunstenaren aan de Hogueras met de constructie van grote kartonnen monumenten die tijdens de nacht van 24 juni verbrand worden. In de dagen vóór de verbranding kunt u deze beelden bewonderen, ze staan dan door de hele stad.

Ook van groot belang en met een diepe religieuze betekenis is hier de paasweek. Vooral in Crevillente en Orihuela. Enkele dagen voor de Passie week viert men hier het carnavalsfeest, dat de laatste jaren zeer populair geworden is. Vooral in Alicante, waar duizenden inwoners op zaterdag de “Sabado Ramblero” langs de straten vieren.

Kortom, de feesten maken een deel uit van het dagelijks leven van de Costa Blanca. Unieke feesten, populaire festiviteiten en religieuze feesten worden het gehele jaar gevierd in de streek.

Direct zoeken
Laatste nieuws


Eerste semester
Eerste semester van 2016 afgesloten met 32,8 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje

vrijdag, 5 augustus, 2016
lees meer

Hoofd en lichaam koel
Naast het zwembad, de zee, rivier of stuwmeer kun je ook afkoelen van de Spaanse hitte op vele andere manieren. Veel van deze manieren gaan door de maag en dat is wel zo prettig.

vrijdag, 8 juli, 2016
lees meer

Dichterbij dan u denkt
U huurt nu regelmatig een vakantiewoning in Spanje of elders en worden dure vakanties.

donderdag, 23 juni, 2016
lees meer