Turrón Museum

      

In Jijona zijn er vele mooie plekjes om te bezoeken, zoals in de meeste steden over de hele Costa Blanca. is Jijona een zeer oude stad met mooie kleine straatjes. Op de top van de heuvel de omgeving, vindt u de ruïnes van het oude kasteel stad met een indrukwekkend overzicht van het landschap. Een beetje buiten, eigenlijk aan de rand van Jijona kun je al het Turrónmuseum zien. Het museum is gehuisvest in dezelfde fabriek, waaronder de beroemde "El Lobo" en "1880" Turrón produceerde.

Het museum biedt een rondleiding (in diverse talen), dat is niet alleen in een zeer gedetailleerde museum en d.m.v. displays, maar ook de echte fabriek. De fabriek is pas vanaf half juni tot half december open. Het museum geeft u een mooi overzicht van de verschillende soorten snoepjes. Twee soorten Turrón (Alicante en Jijona), zijn het best bekend.

De eeuwenoude traditie van Turrón kun je echt voelen in het museum. Een mooie en gedetailleerde weergave van traditionele en moderne productiemethoden, tot op de verpakking van Turrón gedurende de loop der jaren. Een hoogtepunt is een mooi oud Turrónleverantie met een Rolls Royce vrachtwagen. Aan het einde van de tour krijg je de kans een de verschillende soorten Turrón te kopen.

Direct zoeken
Laatste nieuws


Nieuwe website
Op dit moment zijn wij achter de schermen druk bezig met het afronden van onze nieuwe website.

vrijdag, 24 februari, 2017
lees meer

Eerste semester
Eerste semester van 2016 afgesloten met 32,8 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje

vrijdag, 5 augustus, 2016
lees meer

Hoofd en lichaam koel
Naast het zwembad, de zee, rivier of stuwmeer kun je ook afkoelen van de Spaanse hitte op vele andere manieren. Veel van deze manieren gaan door de maag en dat is wel zo prettig.

vrijdag, 8 juli, 2016
lees meer