Spaanse nalatenschappen

 

Zowel eigenaren van vastgoed in het buitenland als aspirant-kopers zijn zich onvoldoende bewust van de gevolgen bij overlijden. Door een goede estate planning kan op termijn heel wat erfbelasting bespaard worden. Bij nalatenschappen en erfrecht is het van belang twee zaken uit elkaar te houden. Enerzijds de erfregeling die bepaalt wie wat erft en anderzijds de regels van de erfbelasting, die bepaalt wie waar betaalt.
 

Hoe vermijdt u te hoge Spaanse erfbelasting?


Vermijd discussies achteraf
Mocht u komen te overlijden, dan hopen we dat ruzies binnen families achterwege blijven. Om nalatenschappen wordt soms letterlijk gevochten. Dit is eigenlijk te gênant voor woorden! Vaak kan extra leed voorkomen worden door vooraf zaken op orde te hebben. Het boek 'Spaanse nalatenschappen' verschaft u de noodzakelijke kennis en inzichten om hierover concrete afspraken te maken via een deskundige.

Twijfelt u of u uw Spaanse nalatenschap goed heeft geregeld? Lees er alles over in de herziene editie van het handboek: Spaanse nalatenschappen.
 

 • Heeft u uw Spaanse nalatenschap goed geregeld?
 • Nederlands of Spaans erfrecht?
 • Een Nederlands of Spaans testament?
 • Nederlandse en Spaanse erf- en schenkbelasting.
 • Wat zijn de gevolgen van de Europese Erfrechtverordening en moet u uw testament aanpassen of juist niet?
 • Hoe verloopt de vererving van een tweede woning in Spanje?
 • Verklaring van Europees Erfrecht.
 • Hoe voorkomt u te hoge erfbelasting?
 • Terugkeer naar Nederland.
 • Een Spaanse nalatenschap en de Belgische fiscus
 • De regels van het internationaal privaatrecht (IPR)

Guide Lines
Als u op zoek bent naar informatie over de aanschaf of bezit van een woning in het buitenland, dan kan Mondi de onroerend goed handboeken van Guide Lines van harte aanbevelen. Deze boeken zijn een ‘must’ voor iedereen die serieuze plannen heeft om te emigreren of een tweede woning aan te schaffen. De boeken worden regelmatig geactualiseerd en er zijn updates beschikbaar.

Tip
Als u na het lezen van een desbetreffend handboek toch nog vragen heeft, dan hebt u als basis lid van Mondi de mogelijkheid om onbeperkt vragen te stellen, zolang het maar te maken heeft met de aanschaf of bezit van vastgoed in het buitenland en zolang de redactie de vraag kan beantwoorden om vervolgens ook andere leden verder te helpen. Voor persoonlijke begeleiding adviseert Mondi het lidmaatschap Plus. Bespaar nooit op deskundigheid!

Bron: http://www.mondi.nl/tweede-huis/erfrecht/spanje/spaanse-nalatenschappen/page18__1445.php

Laatste nieuws


Nieuwe website
Op dit moment zijn wij achter de schermen druk bezig met het afronden van onze nieuwe website.

vrijdag, 24 februari, 2017
lees meer

Geslaagde Expo Spanje
We kijken terug naar een geslaagde Expo Spanje beurs van afgelopen weekend. De bezoekers waren reeds goed geïnformeerd en zeer concreet met hun wensen en mogelijkheden.

vrijdag, 3 februari, 2017
lees meer

Bedankt
Bij deze danken wij u hartelijk voor uw bezoek aan onze stand tijdens de Spanje Expobeurs ICC Gent

maandag, 30 januari, 2017
lees meer

Wonen in Spanje
Droomt u ook weg bij het idee van een tweede huis onder de Spaanse zon? Of wilt u er na uw pensioen permanent gaan wonen? Of zoekt u beter een vakantiewoning die u tussentijds ook kunt verhuren?

vrijdag, 27 januari, 2017
lees meer