Met welke makelaar in zee gaan?

 

Makelaar zijn in Spanje is niet zo moeilijk, makelaar is een vrij beroep in Spanje en iedereen kan tegenwoordig een website bouwen en woningen aanbieden via internet, mensen ophalen van het vliegveld en met een goede babbel een woning weten te verkopen.

De schade die u daarbij kan oplopen is aanzienlijk en niet te overzien. Het is daarom belangrijk dat u eerst naar de achtergronden kijkt van de makelaar die u op het oog heeft. Maak eerst de keus wie uw makelaar wordt en ga dan op huizenjacht, want de juiste makelaar vind altijd de woning van uw dromen.

Voldoet de makelaar aan onderstaande criteria's?

  • Staan alle firma gegevens vermeld op de website, zoals naam, adres, registraties van handels kamer te Spanje, ‘Registro Mercantil’ en, zo ja, hoe? Is het een SL (=BV) en heeft het derhalve een CIF-nummer (=BTW-nummer) of is het een éénmanszaak en wordt het persoonlijk NIF- of NIE-nummer van de makelaar gebruikt?
  • Beschikt de makelaar over een bedrijf -kantoor vestiging te Spanje? Vaste telefoon lijn? Of is het een woonhuis met mobiel nummer?
  • Staat er vermeld hoeveel jaren de makelaar actief is?
  • Is de makelaar aangesloten bijbelangenorganisaties als MONDI en BIV? Waardoor de consument advies kan inwinnen over de betreffende makelaar.
  • Beschikt de makelaar over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
  • Is de makelaar vertegenwoordigt op de Second Home beurzen ? Waar men kennis kan maken met de makelaar alvorens naar Spanje af te reizen en te zien met wie u in zee gaat. Bezoek ons op onze stand.
  • Verstrekt de makelaar de informatie waar u naar vraagt?


Wij van Casalasdunas voldoen in ieder geval aan deze criteria ’s  en hopen u te mogen ontmoeten op een van de Second Home beurzen of op ons kantoor te Spanje.
 

Laatste nieuws


Geslaagde Expo Spanje
We kijken terug naar een geslaagde Expo Spanje beurs van afgelopen weekend. De bezoekers waren reeds goed geïnformeerd en zeer concreet met hun wensen en mogelijkheden.

vrijdag, 3 februari, 2017
lees meer

Bedankt
Bij deze danken wij u hartelijk voor uw bezoek aan onze stand tijdens de Spanje Expobeurs ICC Gent

maandag, 30 januari, 2017
lees meer

Wonen in Spanje
Droomt u ook weg bij het idee van een tweede huis onder de Spaanse zon? Of wilt u er na uw pensioen permanent gaan wonen? Of zoekt u beter een vakantiewoning die u tussentijds ook kunt verhuren?

vrijdag, 27 januari, 2017
lees meer

Record stijging
Onlangs kondigde de Spaanse regering goed economisch nieuws aan en dat was dat de waarde van de Spaanse export tussen januari en november 2016 een recordhoogte heeft bereikt.

donderdag, 26 januari, 2017
lees meer