Met welke makelaar in zee gaan?

 

Makelaar zijn in Spanje is niet zo moeilijk, makelaar is een vrij beroep in Spanje en iedereen kan tegenwoordig een website bouwen en woningen aanbieden via internet, mensen ophalen van het vliegveld en met een goede babbel een woning weten te verkopen.

De schade die u daarbij kan oplopen is aanzienlijk en niet te overzien. Het is daarom belangrijk dat u eerst naar de achtergronden kijkt van de makelaar die u op het oog heeft. Maak eerst de keus wie uw makelaar wordt en ga dan op huizenjacht, want de juiste makelaar vind altijd de woning van uw dromen.

Voldoet de makelaar aan onderstaande criteria's?

  • Staan alle firma gegevens vermeld op de website, zoals naam, adres, registraties van handels kamer te Spanje, ‘Registro Mercantil’ en, zo ja, hoe? Is het een SL (=BV) en heeft het derhalve een CIF-nummer (=BTW-nummer) of is het een éénmanszaak en wordt het persoonlijk NIF- of NIE-nummer van de makelaar gebruikt?
  • Beschikt de makelaar over een bedrijf -kantoor vestiging te Spanje? Vaste telefoon lijn? Of is het een woonhuis met mobiel nummer?
  • Staat er vermeld hoeveel jaren de makelaar actief is?
  • Is de makelaar aangesloten bijbelangenorganisaties als MONDI en BIV? Waardoor de consument advies kan inwinnen over de betreffende makelaar.
  • Beschikt de makelaar over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
  • Is de makelaar vertegenwoordigt op de Second Home beurzen ? Waar men kennis kan maken met de makelaar alvorens naar Spanje af te reizen en te zien met wie u in zee gaat. Bezoek ons op onze stand.
  • Verstrekt de makelaar de informatie waar u naar vraagt?


Wij van Casalasdunas voldoen in ieder geval aan deze criteria ’s  en hopen u te mogen ontmoeten op een van de Second Home beurzen of op ons kantoor te Spanje.
 

Laatste nieuws


Leuke weetjes
Spanje is een erg variërend land in klimaat, landschap, taal, cultuur en eetgewoontes. Een vakantie in Spanje biedt dus ook veel mogelijkheden.

vrijdag, 20 januari, 2017
lees meer

Verborgen gebreken
Onder verborgen gebreken worden verstaan de gebreken die zijn ontstaan voordat de woning is verkregen, maar die pas zichtbaar worden of waarvan pas kennis wordt genomen na de koop van het onroerend goed.

vrijdag, 13 januari, 2017
lees meer

Feliz Navidad
In Nederland vieren we kerst steeds commercieler. Het religieuze karakter ontbreekt vaak en al in oktober of november zijn de huizen en straten verlicht. Spanjaarden vieren kerstmis op een hele andere manier.

vrijdag, 16 december, 2016
lees meer

Belastingvrijstelling 65 plus
Er wordt gegarandeerd dat de ouderen een uitgebreid zorgsysteem krijgen, welke het welzijn moet bevorderen en verbeteren. Dit volgt uit de Spaanse grondwet en de regelgeving die is ontwikkeld met het oog op de bescherming van ouderen.

woensdag, 14 december, 2016
lees meer