Woningverkopen in augustus met 20,3 procent gestegen

 

Na enkele moeilijke jaren in de Spaanse woningsector lijkt het erop dat men weer het vertrouwen heeft gevonden om woningen te kopen in het land. Het aantal verkochte woningen in de maand augustus steeg met 20,3% naar 33.501 waarmee er inmiddels alweer 7 maanden achter elkaar meer woningen verkocht worden dan vorig jaar.

In de maand augustus werden er in Spanje 33.501 woningen verkocht, een 20,3% meer dan vorig jaar augustus. Een groot deel van deze woningen waren gebruikte woningen of tweedehands woningen met een aantal van 29.378, een 24,6% meer dan vorig jaar augustus. De rest van de woningen waren nieuwbouw projecten, met een kleine toename van 3,3%.

In totaal komt het erop neer dat er slechts 17,2% van het totaal nieuwbouwwoningen werden verkocht en 82,8% gebruikte of tweedehands woningen.

In praktisch alle deelstaten in Spanje stegen de woningverkopen behalve in Murcia waar deze met 5,2% daalde. In de Balearen steeg het aantal verkochte woningen met maar liefst 49,2% gevolgd door Catalonië met 41% en Navarra met 38,1%. In Galicië met 4% en de Comunidad de Madrid met 10,4% werden de laagste stijgende procenten verkochte woningen gemeten

http://www.spanjevandaag.com (Remco Stoffer)

Laatste nieuws


Verborgen gebreken
Onder verborgen gebreken worden verstaan de gebreken die zijn ontstaan voordat de woning is verkregen, maar die pas zichtbaar worden of waarvan pas kennis wordt genomen na de koop van het onroerend goed.

vrijdag, 13 januari, 2017
lees meer

Feliz Navidad
In Nederland vieren we kerst steeds commercieler. Het religieuze karakter ontbreekt vaak en al in oktober of november zijn de huizen en straten verlicht. Spanjaarden vieren kerstmis op een hele andere manier.

vrijdag, 16 december, 2016
lees meer

Belastingvrijstelling 65 plus
Er wordt gegarandeerd dat de ouderen een uitgebreid zorgsysteem krijgen, welke het welzijn moet bevorderen en verbeteren. Dit volgt uit de Spaanse grondwet en de regelgeving die is ontwikkeld met het oog op de bescherming van ouderen.

woensdag, 14 december, 2016
lees meer

Extra reden
De vermogensrendements-heffing gaat veranderen. Extra reden om te investeren in stenen en te verhuren.

vrijdag, 9 december, 2016
lees meer