Woningverkopen in augustus met 20,3 procent gestegen

 

Na enkele moeilijke jaren in de Spaanse woningsector lijkt het erop dat men weer het vertrouwen heeft gevonden om woningen te kopen in het land. Het aantal verkochte woningen in de maand augustus steeg met 20,3% naar 33.501 waarmee er inmiddels alweer 7 maanden achter elkaar meer woningen verkocht worden dan vorig jaar.

In de maand augustus werden er in Spanje 33.501 woningen verkocht, een 20,3% meer dan vorig jaar augustus. Een groot deel van deze woningen waren gebruikte woningen of tweedehands woningen met een aantal van 29.378, een 24,6% meer dan vorig jaar augustus. De rest van de woningen waren nieuwbouw projecten, met een kleine toename van 3,3%.

In totaal komt het erop neer dat er slechts 17,2% van het totaal nieuwbouwwoningen werden verkocht en 82,8% gebruikte of tweedehands woningen.

In praktisch alle deelstaten in Spanje stegen de woningverkopen behalve in Murcia waar deze met 5,2% daalde. In de Balearen steeg het aantal verkochte woningen met maar liefst 49,2% gevolgd door Catalonië met 41% en Navarra met 38,1%. In Galicië met 4% en de Comunidad de Madrid met 10,4% werden de laagste stijgende procenten verkochte woningen gemeten

http://www.spanjevandaag.com (Remco Stoffer)

Laatste nieuws


Geslaagde Expo Spanje
We kijken terug naar een geslaagde Expo Spanje beurs van afgelopen weekend. De bezoekers waren reeds goed geïnformeerd en zeer concreet met hun wensen en mogelijkheden.

vrijdag, 3 februari, 2017
lees meer

Bedankt
Bij deze danken wij u hartelijk voor uw bezoek aan onze stand tijdens de Spanje Expobeurs ICC Gent

maandag, 30 januari, 2017
lees meer

Wonen in Spanje
Droomt u ook weg bij het idee van een tweede huis onder de Spaanse zon? Of wilt u er na uw pensioen permanent gaan wonen? Of zoekt u beter een vakantiewoning die u tussentijds ook kunt verhuren?

vrijdag, 27 januari, 2017
lees meer

Record stijging
Onlangs kondigde de Spaanse regering goed economisch nieuws aan en dat was dat de waarde van de Spaanse export tussen januari en november 2016 een recordhoogte heeft bereikt.

donderdag, 26 januari, 2017
lees meer