Vastgoedaanbieder zorgvuldig selecteren

 

Niet zelden geeft Mondi haar leden, nadat de vraag is gesteld om een antecedentenonderzoek te verrichten of zelfs een RisicoScan of juridische QuickScan uit te laten voeren, het advies dat het niet onverstandig is om zich toch verder te oriënteren. Dit kan leiden tot grote irritatie bij de betrokken makelaar en/of projectontwikkelaar, want die ziet/zien een verkooptransactie aan zich voorbij gaan.

Soms verwijten makelaars Mondi dat we hun markt kapot maken. Dit is een misvatting als ze ook zouden kijken naar de belangen van de cliënten. Overigens vernemen we dit altijd indirect.
Hoe professioneler en transparanter de markt, hoe meer succesvolle transacties zullen volgen. Er zijn voldoende deskundige makelaars en ontwikkelaars die aantoonbaar een uitstekende reputatie hebben opgebouwd. Die hoort Mondi nooit klagen!

Helaas zijn er te veel gelukszoekers, malafide aanbieders en eendagsvliegen die de droom van een aspirant-koper in duigen kunnen laten vallen. En dat is juist wat Mondi kan voorkomen!
Is Mondi negatief? Nee, de belangenorganisatie probeert juist zo objectief mogelijk te zijn, maar handelt wel in het belang van haar leden. Dus we blijven waarschuwen dat er niet zomaar met de eerste de beste partij in zee gegaan moet worden.

Goedgelovigheid wordt keihard afgestraft
Als een makelaar al lichtzinnig omgaat met informatie en documentatie van de vastgoedobjecten die hij aanbiedt, wat mag de consument dan van deze makelaar verwachten?
Het is schering en inslag dat nieuwbouwprojecten op de markt worden gebracht zonder dat de vereiste vergunningen in orde zijn. Bestaande woningen worden aangeboden zonder de vereiste woonvergunning. Soms is de grond nog niet eens in eigendom van de ontwikkelaar of wordt een (deels) illegale woning aangeboden, die uiteindelijk niet of moeilijk te verkopen is?
Als u een woning op het oog hebt in het buitenland, formuleert Mondi op verzoek van haar leden met een lidmaatschap Plus vragen, die een professionele makelaar binnen een dag kan beantwoorden. Als een week gewacht moet worden op het antwoord, hoeveel schakels zitten er dan tussen de makelaar en de juridische eigenaar? Niet zelden wordt helemaal niet gereageerd. Dat is ook een duidelijk signaal.

Wat u ziet in programma's als Opgelicht, Radar, Kanniewaarzijn of Oplichters in het Buitenland zal u toch nooit overkomen? Laten we het hopen voor u. In de praktijk kan iedereen misleid worden, zonder dat er altijd sprake is van kwade opzet. Alleen doet niet iedereen voor de camera zijn verhaal, meestal uit schaamtegevoel.

Stap dus altijd in zee met een professionele makelaar, die deskundig is en een goede reputatie heeft opgebouwd. Laat de koopovereenkomst altijd verifiëren door een advocaat, die bekend is met de (lokale) wetten en regels. Pas dan streeft u naar maximale zekerheid.

Niet alleen consumenten, maar ook makelaars, ontwikkelaars, advocaten en alle andere aan de internationale vastgoedmarkt branche gerelateerde bedrijven of werkzame personen, hebben met een Mondi lidmaatschap toegang tot dezelfde informatie. Mondi screent op verzoek van leden alle bedrijven die actief zijn op de Nederlandse en Belgische markt met het aanbieden van buitenlands vastgoed of diensten en die met de aankoop of bezit van een woning of beleggingsobject in het buitenland te maken hebben.

Meer over Mondi
Mondi geeft in principe geen telefonisch advies om te voorkomen dat informatie een eigen leven gaat leiden of misschien wel verkeerd geïnterpreteerd wordt. Alle gegevens worden verstrekt op basis van feitelijke informatie en uitsluitend per e-mail of via een afgeschermde omgeving die toegankelijk is voor leden van Mondi. Als Mondi telefonisch advies geeft, dan is dat uitsluitend voor leden die persoonlijke begeleiding wensen en beschikken over een Mondi lidmaatschap Plus.

Mondi biedt haar leden de QuickScan aan voor Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Turkije voor een tarief van 750 euro exclusief btw en eventuele kantoorkosten. Mondi selecteert deskundigen op basis van goede referenties, persoonlijke ervaringen en opgebouwde dossiers. De ervaringen van de leden spelen een bijzonder belangrijke rol. Vanwege onder andere het collectieve belang kan Mondi betere condities bedingen voor haar leden met voordeel dat oploopt tot 25 procent van het gebruikelijke honorarium. Door kennis en ervaring te delen, die is opgebouwd sinds 2001, kan Mondi haar leden uitstekend adviseren en desgewenst persoonlijk begeleiden.

Mondi ontvangt als belangenorganisatie geen fee en handelt uitsluitend in het belang van haar leden. Desgewenst (bij een Mondi lidmaatschap Plus) kijkt de belangenorganisatie over uw schouders mee en voorziet u van persoonlijk advies. Zo weet u wat en van wie u daadwerkelijk koopt en of er geen addertjes onder het gras zitten.

bron: http://www.mondi.nl

Laatste nieuws


Geslaagde Expo Spanje
We kijken terug naar een geslaagde Expo Spanje beurs van afgelopen weekend. De bezoekers waren reeds goed geïnformeerd en zeer concreet met hun wensen en mogelijkheden.

vrijdag, 3 februari, 2017
lees meer

Bedankt
Bij deze danken wij u hartelijk voor uw bezoek aan onze stand tijdens de Spanje Expobeurs ICC Gent

maandag, 30 januari, 2017
lees meer

Wonen in Spanje
Droomt u ook weg bij het idee van een tweede huis onder de Spaanse zon? Of wilt u er na uw pensioen permanent gaan wonen? Of zoekt u beter een vakantiewoning die u tussentijds ook kunt verhuren?

vrijdag, 27 januari, 2017
lees meer

Record stijging
Onlangs kondigde de Spaanse regering goed economisch nieuws aan en dat was dat de waarde van de Spaanse export tussen januari en november 2016 een recordhoogte heeft bereikt.

donderdag, 26 januari, 2017
lees meer