Extra reden om te investeren in stenen en te verhuren!!

 

De vermogensrendementsheffing gaat veranderen. Wat betekent dit voor u als koper van een woning in bijvoorbeeld Spanje? Kopers van een vakantiewoning in het buitenland die de woning vervolgens NIET gaan verhuren zullen binnen de nieuwe belastingplannen alleen gaan profiteren van de veranderende vermogensrendementsheffing als uw box 3 vermogen inclusief de waarde van uw aangekochte vakantiewoning kleiner blijft dan € 440.000,- Is de totale waarde van uw box 3 vermogen groter dan € 440.000,- dan zult u een hogere belastingaanslag over uw box 3 vermogen gaan ontvangen.

Koopt u een vakantiewoning met als doel deze gedurende een periode van het jaar te gaan verhuren EN blijft het totale vermogen in box 3 van u en uw fiscale partner onder de € 440.000,- (inclusief de waarde van uw vakantiewoning) dan krijgt ook u een dalende belastingaanslag over uw box 3 vermogen. Hierbij komt ook nog kijken dat de huurinkomsten die u ontvangt doordat u uw woning gedurende een periode van het jaar verhuurt heeft ,in box 3 onbelast blijven. Zo maakt u per saldo meer rendement op uw vermogen. 


Laatste nieuws


Verborgen gebreken
Onder verborgen gebreken worden verstaan de gebreken die zijn ontstaan voordat de woning is verkregen, maar die pas zichtbaar worden of waarvan pas kennis wordt genomen na de koop van het onroerend goed.

vrijdag, 13 januari, 2017
lees meer

Feliz Navidad
In Nederland vieren we kerst steeds commercieler. Het religieuze karakter ontbreekt vaak en al in oktober of november zijn de huizen en straten verlicht. Spanjaarden vieren kerstmis op een hele andere manier.

vrijdag, 16 december, 2016
lees meer

Belastingvrijstelling 65 plus
Er wordt gegarandeerd dat de ouderen een uitgebreid zorgsysteem krijgen, welke het welzijn moet bevorderen en verbeteren. Dit volgt uit de Spaanse grondwet en de regelgeving die is ontwikkeld met het oog op de bescherming van ouderen.

woensdag, 14 december, 2016
lees meer

Extra reden
De vermogensrendements-heffing gaat veranderen. Extra reden om te investeren in stenen en te verhuren.

vrijdag, 9 december, 2016
lees meer